Monday 9 June 2008

Commuter/racer bijna klaar


De mtb geïnspireerde commuter/racer is bijna klaar. De laatste details laten nog iets op zich wachten. Omdat ik niet kon wachten heb ik de fiets met onderdelen uit de oude doos afgemonteerd. Het is eigenlijk nog een prototype. Maar toch heb ik het frame netjes laten spuiten en ik moet zeggen het ziet er weer mooi uit.
Zoals al eerder gezegd is het een fiets die gebouwd is op comfort. Dus: dikkere banden, comfort geometrie, custom titanium zadelpen en customized stuur. De komende weken zal deze fiets flink aan de tand worden gevoeld.
De shifters zijn een probeersel. Dit is de derde generatie. Ze zijn gebasseerd op de Kelly Take Off's. Deze zijn waarschijnlijk ook weer gebasseerd op andere exemplaren zoals WTB of modelen van de Franse constructeurs. Het voordeel van deze shifters is dat je je oude fiets kunt ombouwen naar schakelen op het stuur. De voorvork is zijn leven begonnen als een Salsa Casseroll vork. Deze wordt alleen geleverd in 1 1/8". De vork is aangepast en heeft nu een 1" balhoofdbuis.

No comments: