Thursday 18 December 2008

on the bike


Een tevreden klant stuurde deze foto van een Madonno medallion. Zo te zien gemonteerd op de balhoofdbuis van een overgespoten frame. Zo kan elk frame dus een extra-tje krijgen.
Het maakt eigenlijk niet uit waar een medallion gemonteerd wordt. Gino Bartali had het medallion van de Madonna van Ghisallo bijvoorbeeld gemonteerd op de stuurpen. Bij de kappel van de Madonno stonden racefietsen die ze op het frame, stuur en seatstays hadden gemonteerd. Misschien zou Ze zelf mooi staan op een helm?
Later zullen er meer foto's volgen.

Sunday 14 December 2008

Le Tour de France


De laatste weken is er veel wereld nieuws geweest. In een paar maanden ziet de wereld er ineens anders uit. De VS een nieuwe president, de wereld in een ongekende financiële crisis, minister Bos ineens populair en Beau van Erven-Doorens onderkoeld uit een Amsterdamse gracht gevist. Maar toch was dat niet het nieuws dat mij het meest heeft bezig gehouden. Deze week in namelijk ook de lang verwachtte route van de eerst etappe van de Tour van 2010 bekend gemaakt. En ja hoor (zoals al verwacht en gehoopt) DWARS door Zeeland. Niet alleen op vrijdag alle ploegen zien voorbereiden op de proloog en op zaterdag de proloog zelf maar op zondag de hele caravaan door mijn Zeeland te zien schieten dat is echt te mooi. Ik voorspel dan ook al een erg mooi weekend. De route zal druk bevolkt zijn met toeschouwers en Goes zal één gekkehuis zijn, maar daar is het om te doen. Kortom dat was dus het beste nieuws deze week.

Saturday 13 December 2008

PAC Design messenger bag


Ik was al lang op zoek naar een mooie tas, maar had er nooit één kunnen vinden die echt naar mijn zin was. Toen mijn oude tas echt kapot was zelfs een tijdelijke tas gekocht in de uitverkoop in de hoop toch echt snel iets te vinden dat echt naar mijn zin was. In de Dirt Rag #138 stond een artikel over Pac Design tassen. Ik had al wel eens gehoord van Pat en haar tassen en zelfs al wel eens op de site gekeken. Het artikel was zeer lovent en omdat er echt eindeloos veel mogelijkheden zijn bij Pac heb ik besloten eens contact op te nemen. Alle emails werden binnen no time (rekening houdend met het tijdverschil met Canada) beantwoord door Pat zelf. De uitgebreidde uitleg en vriendelijk toon geven je al snel het gevoel dat niets te veel is en dat alles uitgelegd kan worden. Toen ik na drie weken emailen nog niet kon beslissen deed een aanbieding (free international shipping) mij toch iets besluitvaster maken. Een tekeningetje dat ik eens had gemaakt werd snel door mijzelf in jpeg formaat omgezet en een paar mooie kleuren uitgezocht. Vandaag was het dan zover. De postbode kwam een doos bezorgen helemaal uit Canada. Ik heb gelijk Floortje "the Inihalotor" erop losgelaten. Zij kon er zelfs met een heftige aanval geen deuk in krijgen. De tas is dus goed gekeurd. http://www.pacdesigns.com/

Wednesday 10 December 2008

Ghisallo bescherm mij

Ze zijn er! De Medallions. Slechte nieuws.... ze zijn bijna allemaal verkocht. Gelukkig is er wel gelijk een nieuwe bestelling gedaan. Het is niet makkelijk een foto te maken die alle details weergeven, maar ze zijn echt heel mooi. Ze kunnen net als op de fiets van Gino Bartali op de stuurpen gemonteerd worden of waar dan ook op de fiets. (Of waar je haar nodig denkt te hebben)