Sunday 16 November 2008

Bikes and Coffee

In navolging van de Cars and Coffee meetings komt er nu ook een Bikes and Coffee meeting. Dit soort meetings is bedoeld om je mooiste, in dit geval, fiets te laten zien. Er kan onder het genot van een bakje koffie gepraat worden over de fietsen. Ook zal er een fotograaf aanwezig zijn om de mooiste op de gevoelige plaat vast te leggen.

Zie: www.bikesandcoffee.net

Oja... 7 december is het te doen in Den Haag, wegens beperkte ruimte is deelname op uitnodiging. Er zal zeker een vervolg op komen en die zal afhankelijk van het succes van de eerste wel voor iedereen toegankelijk zijn.
Er zullen zeker genoeg foto's op het internet verschijnen van deze dag.

Madonna di Ghisallo

Afgelopen zomer een bezoek gebracht aan de kapel van de Madonna di Ghisallo (beschermvrouwe van de fietsers). Tijdens dit bezoek zag ik veel mooie racefietsen boven op die berg. Veel daarvan hadden een medallion van de Madonna op het frame. Ik heb daar ter plaatste geprobeerd zo'n medallion te bemachtigen maar dat is niet gelukt.
Na veel zoeken vond ik op Ebay tweede hands medailions sommige werden verkocht meer dan $100! Dat vond ik dus te veel. OK nooit meer lekrijden, altijd windje mee, nooit meer onderhoud aan je fiets te hoeven plegen, altijd precies op het juiste moment schakelen, etc.. (met garantie van 'the BIG GUY Himself') is veel meer waard, maar toch.... Dat moet ook voor minder kunnen.
Na nog langer zoeken heb ik het bedrijf gevonden die deze medallions maakt. Een oud familie bedrijf in Vaticaanstad waar al generaties lang katholieke juwelen, medallions en andere aanverwante producten worden gemaakt. (80% heeft een afbeelding van de huidge Paus) Zij maken ook de Madonna di Ghisallo medallions. Ik heb er een paar besteld. Wie interesse heeft kan altijd even mailen (info (at) lecadre-bicycles (dot) com)

Update


Zoals gezegd, veel te doen weinig tijd. Paar drukke weken achter de rug en dan schiet het bloggen er als eerste bij in.
Na veel problemen met de betaling (geld verdwenen tussen NL en China) is de Titanium bestelling dan eindelijk aangekomen. Nadat het geld boven water was duurde het niet meer lang totdat de postbode met een grote doos voor de deur stond. Ondertussen is de tweede bestelling bijna afgerond en gaat deze snel ook de deur uit.




Naast titanium word er nog steeds met staal gewerkt. Het project frame heeft totaal geen aandacht gekregen de laatste tijd. Dat wil ik vandaag weer een beetje goed maken. De lazer gesneden kroon platen zouden ook snel binnen moeten zijn zodat ik ook de bijpassende vork kan gaan maken.
Deze fiets komt ook op EHBE te staan. Hiervoor worden houten velgen en mooie Brooks spulletjes gereserveerd.




De European Handbuild Bicycle Exhibition (http://www.e-h-b-e.eu/) begint nu echt vorm te krijgen. Er beginnen steeds meer bouwers en aanverwante bedrijven interesse te tonen. Als je graag naar de foto's van NAHBS kijkt kan dit wel eens te moeite waard worden. Maar natuurlijk de eerste keer op een kleinere schaal. Het uiteindelijke succes zal afhankelijk zijn van het aantal bezoekers. EHBE wordt gehouden in Schwäbisch Gmünd (nabij Stuttgart)

Begin dit jaar heb ik een lugvise geprobeerd te maken. Die moet ik maar snel eens gaan gebruiken. Ideeën genoeg.


Ik zou bijna vergeten dat ik in de afgelopen periode ook nog de kans heb gehad samen met Theo Bos op de baan in Alkmaar te gaan fietsen. Die kans liet ik natuurlijk niet aan me voorbij gaan. Helaas maar kort zelf op de fiets gezeten maar wel een leuke dag gehad.