Sunday 25 May 2008

Raceframe




Afgelopen winter mijn racefiets verkocht en eens goed bedacht wat ik eigenlijk anders zou willen aan mijn nieuwe fiets.


Ik heb altijd graag naar fietsen van Cunningham, Potts, Breezer en dergelijke gekeken. In mijn nieuwe racefiets heb ik veel details van hen gestolen en nog wat van mijzelf toegevoegd.


De geometrie is gericht op comfort, dit in combinatie met ruimte voor 35 mm banden (of 30 en spatborden), stijle zadelbuishoek, een titanium zadelpen met een 35 mm setback en relaxt verzet maken dit mijn ideale toer/race fiets.


Wednesday 14 May 2008

Meer nieuws

De mallen zijn gearriveerd. Het blijkt om mallen van Bikemachinery te gaan die in de jaren 80 zijn ontworpen. Degelijk spul, probleem is alleen dat frames in de laatste 20 jaar zijn ge-evolueerd in fietsen met dikkere buizen, dikkere balhoofden en padden in 3D design. Ik moet dus nog een paar aanpassingen maken aan de mal voordat alles werkt. Maar daardoor blijft het leuk!


Verder zijn de eerste titanium samples ook binnen gekomen. Het laswerk ziet er perfect uit. De afwerking 100%. En na de PMI test (Positive Material Identification) kunnen er bestellingen geplaatst worden. In eerste instantie worden er alleen custom race en mtb frames en zadelpennen in het Le Cadre ontwerp aangeboden.




Het Le Cadre ontwerp is een lange zadelpen met een 35 mm setback. De setback is gevormd door een bocht met een lange radius, waardoor een natuurlijke eigenschap van titanium perfect wordt benut, nml. elasticiteit. Het gemiddelde frame is niet geschikt voor een zadelpen met een setback van 35 mm. Hiervoor is een Le Cadre frame nodig met een steilere zadelbuis. Voor standaard frames is er een zadelpen met een 25 mm setback beschikbaar.


Net als bij de frames is er een full custom optie beschikbaar voor zadelpennen.


Binnenkort meer........